Petra spithost
het gezicht achter waterboeken.nl

Varend scheepsbewoner

Waterboeken

Aan boord van ons schip, luxe motor Harmonie, knispert het vuur in de houtkachel, terwijl ik comfortabel op de bank zit met warme sloffen aan. Online bestel ik het prachtige prentenboek ‘De mooiste vis in de zee’, dat mijn volwassen kinderen vroeger met plezier lazen en dat ik nu graag aan mijn kleindochter Anika wil schenken. Terwijl ik daarover nadenk, vraag ik me af of dit boek past in mijn webshop die gericht is op hoogbegaafdheid (www.hb-webshop.nl). Na wat overpeinzingen besef ik dat dit niet het geval is.

Al een jaar lang broed ik op het idee om een webshop te starten met boeken over varen en leven op het water. Op deze dag aan boord besluit ik eindelijk de knoop door te hakken. Ik ga aan de slag en voeg waterkaarten, romans, kinderboeken en reisverslagen toe aan het assortiment. De webshop krijgt al snel vorm en het aantal waterboeken groeit binnen enkele dagen ruim 250 boeken. Dat is meer dan genoeg om de webshop in november 2023 online te zetten.

In december 2023 breng ik persoonlijk een bezoek aan mijn kleindochter in Istanbul en neem ik ‘De mooiste vis in de zee’ voor haar mee.

Petra Spithost